Webový prohlížeč panoramatických snímků - Slunský, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Účelem práce je navrhnout a realizovat prohlížeč sférických videí a panoramatických fotek za pomocí technologie WebGL. Důraz je kladen na zpracování videí v režimu rybího oka bez nutnosti je nejdříve převádět do ekvidistantního režimu. Mezi další aspekty práce patří vylepšení prohlížeče grafickými prvky, jako je kompas nebo informace o zorném úhlu pozorovatele.

The purpose of this bachelor's thesis is the implementation of panoramic viewer of videos and images with use of WebGL. Thesis is focussing on processing videos in fisheye mode without having to convert them to equirectangular projection. Between other aspects of this thesis belongs the improvement of panoramic viewer with compass or with information about viewers angle.
Web-Based Panorama Image Viewer
Keywords: WebGL; HTML5; javascript; panoráma; sférické video; prohlížeč; WebGL; HTML5; javascript; panorama; spherical video; viewer