Vliv síry a grafitizačního očkování na strukturu a mechanické vlastnosti litiny s lupínkovým grafitem - Král, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Cílem diplomové práce bylo zjistit vliv stupně grafitizačního očkování a chemického složení na strukturu a mechanické vlastnosti litiny s lupínkovým grafitem. Z hlediska chemického složení byl sledován vliv obsahu síry. Byla měřena tvrdost, mez pevnosti v tahu, a metalografické výbrusy byly hodnoceny obrazovou analýzou.

Goal of this diploma thesis was to determine influence of graphitizing inoculation and chemical composition on structure and mechanical properties of gray iron. In terms of chemical composition, sulphur content was to be observed. Hardness and tensile strength were measured. Metallographic samples were analyzed by image analysis software.
Influence of sulphur and graphitizing inoculation on structure and mechanical properties of lamellar graphite cast iron
Keywords: Litina; litina s lupínkovým grafitem; grafitizační očkování; grafitizace; očkovadla; síra.; Cast iron; gray iron; inoculation; graphitizing inoculation; graphitization; inoculants; sulphur.