Inteligentní přístupový terminál na platformě ESP32 - Pomykal, Šimon (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Cílem této práce je navrhnout levné řešení inteligentního přístupového systému založeného na platformě esp32. Toto řešení bude zaměřeno zejména na zabezpečení rodinných domů, bytů, garáží, zahrad apod. Přístupový systém je tvořen modulem terminálu, určeným pro autentizaci osob pomocí senzoru otisku prstu a kamerami, které monitorují vymezenou vstupní oblast daného objektu. Tyto moduly jsou připojeny ke cloudu pomocí služby AWS IoT Core. Další částí systému je cloudová aplikace, jenž vyhodnocuje data z jednotlivých modulů. Přístupový systém je primárně navržen jako součást domácího zabezpečovacího systému, ale může být do jisté míry využit i samostatně.

The aim of this thesis is to design cheap intelligent access control system based on esp32. This system is designed for use in family houses, flats, garages, gardens etc. The designed system is composed of access control terminal module which uses fingerprint reader to authenticate people and of camera modules which monitor the area of entry These modules are connected to cloud using AWS IoT Core. Another part of the system is a cloud application which evaluates data from the system. The acces control system is meant to be part of a home security system, but can be used independently to some extent.
Intelligent Access Terminal Using ESP32 Platform
Keywords: bezpečnostní systém; přístupový terminál; rozpoznávání obličejů; Tensorflow; MQTT; Cloud; Docker; Amazon Web Services; home security system; access control system; face recognition; Tensorflow; MQTT; Cloud; Docker; Amazon Web Services