Simulace přenosu DVB-C2 - Chovaneček, Libor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tématem této diplomové práce je simulace přenosu DVB-C2. V první části se práce zaměřuje především na teorii, kde popisuje rozdíly mezi digitálním a analogovým televizním vysíláním. Jsou zde popsány principy fungování systémů DVB-C a DVB-C2 se zaměřením na kanálové kódování a modulaci. Druhá část práce popisuje program pro přenos dat v systému DVB-C2, který byl vytvořen v programovacím prostředí MATLAB. V závěrečné části práce jsou uvedeny výsledky simulací přenosu systému DVB-C2 a jejich porovnání s naměřenými hodnotami systému DVB-C.

The theme of this thesis is simulation of DVB-C2 transmission. The first part of this thesis is focused mainly on theory, where it describes differences between digital and analog television transmission. The project also explains principle of operation DVB-C and DVB-C2 systems with focus on channel coding a modulation. Application for simulation of DVB-C2 transmission, which is developed in the MATLAB environment is described in the second part. The last part of this thesis includes results of simulations of DVB-C2 transmission and their comparison with measured values of DVB-C transmission.
Simulation of the DVB-C2 transmission
Keywords: DVB-C; DVB-C2; Reed-Solomon; QAM; OFDM; LDPC; BCH; DVB-C; DVB-C2; Reed-Solomon; QAM; OFDM; LDPC; BCH