Návrh horizontálního štípacího zařízení na dřevo - přídavné zařízení za traktor - Jaroš, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Obsahem této práce je stručná kritická rešerše a popis koncepce navrženého řešení horizontálního štípače dřeva. Práce dále zahrnuje funkční výpočet zařízení včetně návrhu jednotlivých komponent, pevnostní výpočet, výkres celkové sestavy, výkres podsestavy rámu a výkresy výrobní dokumentace.

The content of this work is a brief critical recherche and description of the concept of the proposed solution of the wood splitter. The work includes functional calculation of the equipment including design of individual components, strength calculation, drawing of the complete assembly, drawing of the subassembly of frame and drawings of production documentation.
Conception of a horizontal wood splitting device - additional tractor equipment
Keywords: horizontální štípačka; štípačka dřeva; stroje na zpracování dřeva; zpracování dřeva; horizontal splitter; log splitter; wood splitter; wood processing