Sportovní centrum - Rohlena, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Předmětem diplomové práce je návrh a zpracování projektové dokumentace sportovního centra. Navrhovaný objekt se nachází na rovinatém pozemku v Hradci Králové. Daná lokalita je určena pro stavby a plochy sportovního a relaxačního využití. Jedná se o nepodsklepený dvoupodlažní objekt s plochou střechou. Základy jsou navrženy jako základové pasy převážně z prostého betonu. Obvodové, nosné i dělící stěny jsou navrženy z keramických tvárnic POROTHERM. Stropní konstrukce je navržena z předpjatých stropních panelů SPIROLL. Zateplení je řešeno fasádou s větranou vzduchovou mezerou s fasádními deskami CEMBRIT SOLID. Objekt je členěn na tři samostatné funkční celky s jedním společným vchodem. Jsou to dva sportovní sály se zázemím pro sportovce a personál, posilovna a spinning se zázemím pro návštěvníky. V druhém podlaží se nachází Restaurace s kuchyní a zázemím.

The objective of the present thesis is to design a sports center and provide the relevant design documentation for it. The designed building is situated on a flat plot in Hradec Králové which is intended as a building plot or a sports/relax area. The designed sports center is a two-level building without cellar with a flat roof. The building foundations are designed as foundation strips, mainly from plain concrete. The external, loadbearing, and partition walls are designed with clay blocks POROTHERM. The floor structure is designed with prestressed concrete floor slabs SPIROLL. The thermal insulation is resolved with ventilated facade with facade panels. CEMBRIT SOLID. The building is divided into three individual functional units with one shared entrance. It consists of two sports halls with facilities designed for sportsmen and staff, and a gym together with the facilities for costumers. A restaurant and a kitchen are situated in the second floor.
Sports center
Keywords: Sportovní centrum; POROTHERM; provětrávaná fasáda; CEMBRIT; předpjatý stropní panel; SPIROLL; mierální tepelná izolace; PIR; dřevohliníková okno; posilovna; restaurace; plochá střecha; lepené lamelové dřevo; vazník; Sports center; POROTHERM; ventilated facade; CEMBRIT; prestressed concrete floor slab; SPIROLL; mineral wool insulation; PIR; wood-aluminium window; gym; restaurant; flat roof; glue laminated timber; girder