Hra Hackenstring a dyadická čísla - Vopravil, Václav (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství, Ústav matematiky, 2023)
V příspěvku se zabýváme kombinatorickými hrami pro dva hráče s úplnou informací a bez náhody. Ukážeme, že krátká hra HACKENSTRING má hodnoty pouze dyadická racionální čísla
Keywords: teorie kombinatorických her; hra hackenstring; dyadická čísla