Aktualizace účelové mapy lokality SOS vesničky v Brně-Medlánkách - Vítek, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Bakalářská práce pojednává o aktualizaci účelové mapy lokality SOS vesničky v Brně-Medlánkách a jejím následném převodu do prostředí geografického informačního systému. V práci je popsán celý postup aktualizace účelové mapy od rekognoskace a sběr dat v terénu, až po výpočetní a grafické zpracování . Dále je popsán převod mapy do programu QGIS. Hlavními výstupy práce jsou účelová mapa v měřítku 1:500 a projekt v programu QGIS, obsahující prvky mapy převedené do formátu shapefile.

The bachelor thesis deals with the update of the thematic map of the SOS village area in Brno-Medlánky and its subsequent conversion into a geographic information system environment. The thesis describes the entire process of updating the thematic map from reconnaissance and field data collection to computational and graphic processing. Furthermore, it outlines the conversion of the map into the QGIS software. The main outputs of the thesis are the purpose map at a scale of 1:500, and a project in QGIS containing map elements converted into a shapefile format.
Mapping survey of the SOS children's village in Brno-Medlánky
Keywords: účelová mapa; tachymetrie; SOS vesnička; GIS; atributy; thematic map; tacheometry; SOS village; GIS; attributes