LCA analýza a vizualizace dat provozu vozidel a jejich dopadu na životní prostředí - Polášek, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Cílem této práce bylo provést analýzu životních cyklů vozidel s různými typy pohonů, vyhodnotit jejich vliv na životní prostředí a výsledky zpracovat v nástroji Power BI. Bylo také uvažováno více zemí provozu na základě energetických mixů. Výsledky byly publikovány na webu formou interaktivní vizualizace.

The aim of this work is to analyse the life cycles of vehicles with different types of powertrains, evaluate their environmental impact and process the results in Power BI. Multiple countries of operation based on energy mixes were also considered. The results were published on the web in the form of an interactive visualization.
LCA analysis and visualization of vehicle operation data and their impact on the environment
Keywords: Posuzování životního cyklu; environmentální dopady; vozidla se spalovacím motorem; bateriová elektrická vozidla; plug-in hybridní vozidla; Life cycle assessment; environmental impacts; internal combustion engine vehicle; battery electric vehicle; plug-in hybrid electric vehicle