Koučování jako metoda rozvoje manažerů a možnosti jejího uplatnění ve stavebnictví - Pupíková, Ingrid (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá koučováním jako metodou rozvoje manažerů. Cílem této práce je zjistit možnosti uplatnění koučování ve stavebnictví a jaký je jeho přínos pro stavební podniky. Teoretická část se zabývá definicemi základních pojmů a teoriemi, která souvisejí se zadaným tématem. Empirická část je věnována dotazníkovému šetření a řízeným rozhovorům, podle nichž je možno stanovené hypotézy ověřit. Závěr je soustředěn na vyhodnocení empirické části a na doporučení pro stavební podniky.

This thesis deals with coaching as a method of developing managers. The aim of this work is to determine the possibilities of coaching in construction engineering and what is its contribution to the construction companies. The theoretical part deals with definitions of basic concepts and theories associated with the specified topic. Empirical part is devoted to a questionnaire survey. The interviews controll the volidity of the hypothesis. Conclusion focus on the evaluation of empirical part and recommendations for construction companies.
Coaching as a method for managerial development and possibilities of its application in construction engineering
Keywords: stavebnictví; stavební podnik; kouč; koučování; manažer; management; construction; construction company; coach; coaching; manager; management