Multi-label klasifikace textových dokumentů - Průša, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Diplomová práce se zabývá automatickou klasifikací textových dokumentů. Jsou zde vysvětleny základní pojmy a problémy dolování z textu. Práce vysvětluje pojem shlukování a ukazuje několik základních algoritmů shlukování. Je zde ukázáno i několik metod klasifikace a podrobně je rozebrána vybraná metoda matrix regression. Dále byla navrhnuta a implementována aplikace používající ke klasifikaci matrix regression. Provedené experimenty byly zaměřeny na normalizaci a prahování.

The master's thesis deals with automatic classifi cation of text document. It explains basic terms and problems of text mining. The thesis explains term clustering and shows some basic clustering algoritms. The thesis also shows some methods of classi fication and deals with matrix regression closely. Application using matrix regression for classifi cation was designed and developed. Experiments were focused on normalization and thresholding.
Multi-Label Classification of Text Documents
Keywords: Dolování z dat; dolování z textu; klasifikace; matrix regression; textový dokument; shlukování; strojové učení; prahování; normalizace; TF-IDF.; Data mining; text mining; classification; matrix regression; text document; clustering; machine learning; thresholding; normalization; TF-IDF.