Vývoj modulárních informačních systémů pomocí doménově řízeného návrhu - Škrášek, Michael (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Tato diplomová práce se zabývá monolitickými architekturami a doménově řízeným návrhem (angl. Domain-Driven Design) a jejich kombinací při vývoji modulárních informačních systémů. Poskytuje ucelený přehled principů doménově řízeného návrhu a různých monolitických architektur, včetně čisté architektury a modulární monolitické architektury. Poté demonstruje použití těchto vzorů a architektur na ukázkové aplikaci. Práce nabízí pohled na vývoj informačních systémů s využitím populárních přístupů, jako jsou CQRS, čistá architecktura, doménově řízený přístup, modulární monolit a další.

This thesis deals with monolithic architectures and Domain-Driven Design (DDD) and its combination in the development of modular information systems. It provides comprehensive overview of Domain-Driven Design principles and various monolithic architectures, including Clean Architecture and Modular Monolith architecture. It then demonstrates the use of these patterns and architectures on a demonstration application. The thesis offers insights into the development of information systems using popular approaches such as CQRS, Clean Architecture, Domain-Driven Design, Modular Monolith architecture, and more.
Developing Modular Information System with Domain-Driven Design
Keywords: doménově řízený návrh; modulární monolit; majestátní monolit; monolit; mikroslužby; čistá architecture; CQRS; modulární informační systém; informační systém; bohatý doménový model; strategický návrh; doména; poddoména; ohraničený kontext; taktický návrh; entity; agregáty; hodnotové objekty; doménové události; integrační událost; doménové služby; transakční outbox vzor; outbox; inbox; architektura informačního systému; distribuovaný monolit; .NET; dotnet; Blazor; ASP.NET Core; Entity Framework Core; MassTransit; Postgres; TeamUp; Domain-Driven Design; Modular Monolith; Majestic Monolith; Monolith; Microservices; Clean Architecture; CQRS; Modular Information System; Information System; Rich Domain Model; Strategy Design; Domain; Sub-domain; Bounded Context; Tactical Design; Aggregates; Entities; Value Objects; Domain Events; Integration Event; Domain Services; Transactional Outbox Pattern; Outbox; Inbox; Information System Architecture; Distributed Monolith; .NET; dotnet; Blazor; ASP.NET Core; Entity Framework Core; Postgres; MassTransit; TeamUp