Návrh počítačové sítě učeben střední školy - Brabcová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem počítačové sítě učeben střední školy. Práce obsahuje část analýzy současného stavu a požadavky společnosti. Popisuje technické řešení kabelážního systému, které vychází z teoretického návrhu souvisejícího s příslušnými normami.

This bachelor’s thesis is conurned with a universal wiring network model of classrooms at high school. The thesis contains an analysis of the current situation and the company’s requirements. Is describes a technical solution of the cabling system, which comes out from a theoretical concept based on corresponding standards.
The Project of Computr Network of Classroom Hight School
Keywords: počítačová síť; univerzální kabelážní systém; datový rozvaděč; přepínač; Computer network; universal cableway; data switchboard; switch