Monolitická ŽB deska s žebry - Dvořák, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Bakalářská práce řeší návrh železobetonové monolitické liniově podepřené křížem vyztužené stropní desky a návrh podporujících železobetonových žeber. Půdorysný tvar desky je obdélník a deska je 1x výškově zalomená. Obsahem práce je výpočet a návrh vyztužení desky a žeber. Pro výpočet vnitřních sil byl použit výpočetní program Scia Engineer 14 a také kontrolní ruční výpočet. Stropní deska s žebry se nachází v 1. NP polyfunkčního domu. Ostatní části objektu práce neřeší.

The bachelor thesis deals with a design of monolithic reinforced concrete, line supported and cross reinforced slab and a design of supporting reinforced concrete ribs. The plan of the slabs is rectangular and one time bent. The content bachelor thesis is calculation and design of reinforcement of slab and ribs. For the calculation was used software Scia Engineer 14 and was checked by manually calculation. The slab is located in the first floor of polyfunctional house. Other parts of the object are not covered by the thesis.
Concrete ribbed slab
Keywords: Deska s žebry; železobeton; žebro; dimenzování; výztuž; zatížení; vnitřní sily; mezní stav únosnosti; mezní stav použitelnosti; ohybový moment.; Slab with ribs; reinforced concrete; rib; dimensioning; armature; reinforecement; weightining; inner strength; ultimate limit state; bending moment.