Mobilní zařízení pro třídění kameniva a recyklátů ze stavebních odpadů - Babušík, Bedřich (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato bakalářská práce pojednává o recyklaci stavebního odpadu a popisuje samotný proces. Recyklace je za několik posledních dekád stále rostoucím trendem, proto je důležité jí věnovat náležitou pozornost. Dále se zaměřuje na rešerši stávajících technických řešení a představení zástupců mechanického třídění. Práce je završena vlastním koncepčním návrhem třídicího stroje o výkonnosti do 20 t/h, včetně modelu sestavy a popisu základních komponent.

This bachelor thesis introduces the topic of construction waste recycling and describes the process itself. Recycling has been a growing trend over the last few decades, so it is important to pay attention to it. It focuses on a research of existing technical solutions and introduces selected mechanical screeners. The thesis is completed by own conceptual design of screening machine with a capacity up to 20 t/h, including the assembly model and a description of the basic components.
Mobile Machineries Used for Sorting of Agregates and Recycled Materials from Building Waste
Keywords: recyklace stavebního odpadu; mobilní třídicí jednotka; recyklační linka; třídič; recyklované kamenivo; recycling of construction waste; mobile screening unit; recycling line; screener; recycled aggregates