Ovládání robotického manipulátoru mikrokontrolérem - Zemánek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Diplomová práce pojednává o ovládání robotického manipulátoru ROB 1-3 pomocí běžného joysticku a mikrokontroléru HC08 NITRON nebo LJ12. Jejím cílem bylo vytvoření modulu pro ovládání výchylek servomechanismu robota zpracováním analogového signálu z připojeného joysticku. Jsou zde uvedeny možné návrhy vzájemného propojení jednotlivých komponent, jak pro autonomní, tak pro verzi připojitelnou na laboratorní vývojový kit, na kterých staví návrhy programového řízení. Jsou uvedeny omezující kritéria v analýzách a celkové shrnutí výsledku práce v závěrečném vyhodnocení návrhů.

This master's thesis deals with control robotic manipulator ROB 1-3 using common joystick and microcontroller HC08 NITRON or HC08 LJ12. The goal of this work was creation of module for controlling axes position of servos included in robot by analog signal coming from connected joystick. There are formed possible suggestions about connecting individual parts together for both autonomous and version using development kit. Programming code suggestion is based on these connections during further development. The limitations of using it are described in analysis and final results are shown in statistics results.
Robotic Manipulator Controlling Using Microcontroller
Keywords: mikrokontrolér; HC08; gameport; joystick; servomechanismus; robot; ROB1-3; manipulátor; ovládání; microcontroller; HC08; gameport; joystick; servo; robot; ROB1-3; manipulator; control