Analýza a návrh pokročilých filtrů pro mikrovlnné aplikace - Čáslavský, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Semestrální projekt shrnuje metodiku návrhu mikropáskových filtrů. V práci jsou popisovány hlavní úkony při návrhu mikropáskových filtrů, jako je použití vhodné aproximace přenosové funkce filtru a vhodná reprezentace obvodových prvků ideálního filtru. Jsou zde navrženy mikrovlnné filtry typu dolní propust, pásmová propust a horní propust, které byly aproximovány zvolenými přenosovými funkcemi. Filtry byly analyzovány v programu Ansoft Designer.

his thesis investigates the design methodology of microstrip filters. The work deals with important steps in microwave filter design. Namely, the selection of approximate function and suitable representation of ideal filter elements are investigated. The basic design approach is demonstrated on the simple examples of microwave filters. These designed filters are analyzed in the program Ansoft Designer.
Advanced microwave filter analyses and design
Keywords: Mikropáskové filtry; toleranční pásmo; aproximační funkce; dolní propust; pásmová propust; horní propust; přenosová funkce.; Microstrip filters; tolerance band; approximate function; low pass filter; high pass filter; transfer function.