Dvoupásmová stereofonní reproduktorová soustava - Kočvara, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Bakalářská práce se zabývá návrhem pasivní dvoupásmové stereofonní reproduktorové soustavy s výkonem 50 W RMS / 8 pro běžné domácí použití. S ohledem na požadovanou citlivost 90 dB/W/m byly použity středobasové reproduktory Beyma 5MP50/N a výškové reproduktory Beyma T2030. Ozvučnice je bassreflexová, z desek MDF a s vnitřním tlumením z polyuretanové pěny.

The Bachelor thesis deals with design of a passive two-way stereo speaker system with performance 50 W RMS / 8 for normal domestic use. With respect to its sensitivity 90 dB/W/m mid-range speakers Beyma 5MP50/N and tweeter Beyma T2030 were used. The enclosure is a type of bass-reflex and it is made of MDF material with internal damping from polyurethane coat.
Two-way stereo speaker system
Keywords: reproduktor; výhybka; ozvučnice; loud-speaker; crossover; enclosure