Možnosti využití PUR pěn pro výstavbu zděných konstrukcí s integrovanou tepelnou izolací - Kalina, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Bakalářská práce se věnuje problematice PUR pěn pro výstavbu zděných konstrukcí s integrovanou tepelně izolační vrstvou. Hlavní důraz je v práci zaměřen na využití jednokomponentních PUR pěn pro vyplňování velkoobjemových dutin keramických zdících tvarovek. V praktické části bakalářské práce je dále popsána výroba zkušebních vzorků vybraných PUR pěn a zkoušky, které byly na vzorcích provedeny. Cílem bylo vybrat PUR pěnu, která se nejlépe hodí jako integrovaná tepelná izolace do zděných konstrukcí. V závěru práce je vyhodnocení zkoušek, porovnání výsledků zkoušek. A doporučení vhodné PUR pěny.

The bachelor thesis deals with the issue of PUR foams for the construction of masonry structures with integrated thermal insulation layer. The main emphasis of the work focuses on the use of the one-component PUR foam for filling high-volume bulk ceramic masonry blocks. In the practical part of the bachelor thesis there is further described manufacture of test specimens of selected PUR foams and tests that were performed on samples. The aim of the bachelor thesis was selecting of PUR foam that is the best suited as an integrated thermal insulation in masonry structures. In conclusion there is the evaluation of tests, the comparison of test results and the recommendation of appropriate PUR foam.
Possibilities of utilization of PUR-foams for masonry structures with integrated thermal insulation construction
Keywords: PUR pěna; zdící prvek; integrovaná tepelná izolace.; PUR foam; masonry element; integrated thermal insulation.