Rodinný dům - Jurča, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Bakalářská práce se zabývá projektovou dokumentací rodinného domu pro čtyřčlennou rodinu. Dům je situován v jižním svahu na území kraje Zlín v obci Vidče. Půdorys domu se skládá ze dvou spojených obdélníků. Objekt je navržen jako dvoupodlažní nepodsklepená difúzně otevřená dřevostavba s garáží, který je zastřešen dvěma pultovými střechami v různých výškových úrovních. Výhodami objektu jsou dobré tepelně technické vlastnosti a zkrácená doba výstavby.

Bachelor thesis is focused to project documentation of detached family house for a family numbering four persons. House is located on a south slope in the area of district Zlín specifically village Vidče. House layout is composed from two connected rectangulars. Object is designed as a two – storey + garage timber structure, without basement, roofed with two shed roofs of a different height levels. The Advantages of object itself, are very good thermal properties and shortened period of construction.
Detached house
Keywords: rodinný dům; dvoupodlažní difúzně otevřená dřevostavba; dřevěné sloupky; suchá výstavba; pultová střecha; family house; two – storeys building; timber columns; dry construction; shed roof