Počítačem řízený PLL syntezátor - Málek, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Cílem této práce je realizovat počítačem řízený PLL syntezátor využívající rozhraní USB. Pro připojení PLL syntezátoru k počítači byl použit integrovaný obvod FT232RL. Následně byl vyvinut obslužný software pro programování registrů integrovaného obvodu ADF4110.

The aim of this bachelor´s thesis is a practical realization of computer controlled PLL synthesizer using USB serial port. FT232RL was used as an interface between the PLL synthesizer ADF4110 and PC. A software with graphical user interface was also developed in order to control registers of the syntesizer.
PC Controlled PLL Synthesizer
Keywords: Kmitočtový syntezátor; napětím řízený oscilátor; USB; C#; PLL; Frequency synthesizer; voltage-controlled ocsillator; USB; C#; PLL.