Weightlifting club Brno - Dvořáček, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Předmětem diplomové práce je návrh nosvostavby vzpěračské posilovny s téměř nulovou spotřebou energie. Budova je umístěna v městské části Brno-Bystrc. Budova je dvoupodlažní s kapacitou 80 osob. Tvar budovy je tvaru písmene V s úhlem 165°. Nosný system je tvořen zdivem z vapenopískových tvárnic a železobetonových sloupů, desek a průvlaků. Fasáda je navržena z plechového obkladu s oxidovou úpravou a lehkým proskleným sloupko-příčkovým pláštěm. Objekt je zateplen pomocí systému ETICS. Zastřešení objektu tvoří extenzivní vegetační střecha. Zdrojem tepla objektu jsou dvě tepelná čerpadla země-voda a elektrický kotel. Budova je vytápěna a chlazena pomocí podlahového vytápění v kombinaci se vzduchotechnickými jednotkami, které dale zajišťují nucené větrání v objektu. Dodávku elektřiny zajišťují fotovoltaické panely umístěné na střeše objektu. Třetí část diplomové práce se věnuje automatizací v projekci staveb, a to zejména využití vizuálního programování v praxi

The main task of the diploma thesis is to design a new nearly zero-energy olympic weightlifting gym. It’s located in Brno-Bystrc. It has two floors with a capacity of 80 people. The building is V-shaped with 165°. The load-bearing system is made of aerated concrete walls, reinforced concrete columns, slabs, and a foundation. The facade is designed from oxidated metal cladding and glass panels with metal framing. The building is covered by a green extensive flat roof. Heat water is provided by 2 ground-water heat pumps and one electric boiler. The whole building is heated/cooled by a combination of warm/cold floors and three HVAC units. The electricity supply is provided by photovoltaic panels, located on the roof. The third part of this diploma thesis is dedicated to automation in building designs, especially the usage of visual programming.
Weightlifting club Brno
Keywords: Sport; novostavba; vegetační střecha; tepelné čerpadlo; fotovoltaické panely; ETICS; BIM; automatizace; Dynamo; Revit; Sport; new building; green roof; heat pump; photovoltaic panels; ETICS; BIM; automation; Dynamo; Revit