E-mailová brána informačního systému jako webová služba - Imlauf, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Cílem této bakalářské práce je implementovat webovou službu, která by umožňovala uživatelům realizovat oboustrannou komunikaci s jejich klienty pomocí e-mailových zpráv. Tato webová služba by mohla být využívána jako součást informačního systému. V této práci jsou vysvětleny principy webových služeb a e-mailové komunikace i s jejím zabezpečením.

The goal of this bachelor thesis is to implement web service which allows to its users two way communication with their clients using e-mail. This web service could be used as part of information system. In this thesis are explained principles of web services and e-mail communication with its security.
An Information System's Email Gateway as a Web Service
Keywords: C#; .NET; Webová služba; SOAP; E-mail; SMTP; E-mailová brána; Informační systém; C#; .NET; Web service; SOAP; E-mail; SMTP; E-mail gate; Information System