Automatický stavěč kuželek – separace a transport kuželek - Nevoral, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Tato práce pojednává o konstrukčním návrhu bezprovázkového automatického stavěče kuželek pro kuželkářský sport. V první části této práce byl proveden souhrn pravidel a technických norem důležitých pro konstrukci automatického stavěče kuželek. V další části byl proveden průzkum trhu a ověření patentové nezávadnosti. Poslední část práce je zaměřena na popis koncepčního návrhu konstrukce automatu na stavění kuželek. Kompletní konstrukční a technologický návrh shrnovače, horizontálního a vertikálního výtahu kuželek a jejich praktická realizace. Návrh pohonů (AC) pro pohon sestavených částí.

This thesis deals with the design of an automatic non-string pinsetter machine for nine-pin bowling. Firstly, a summary of rules and technical standards important for constructing an automatic pinsetter machine was created. The next part of the thesis contains market research and verification of patent safety. The final part of this thesis is focused on the conceptual design and construction of an automated pinsetter machine. Complete construction and technological design of the sweep wagon, horizontal and vertical elevator of skittles and their practical implementation. Design of (AC) drives for the motorized assembled parts.
Ninepin Bowling Automata – separation and transport of skittles
Keywords: Sport kuželky; automatický devíti kuželkový stavěč kuželek; automatický stavěč kuželek; Světová kuželkářská Asociace; Ninepin bowling; automated nine-skittles setter machine; automated pin setter machine; World ninepin bowling Association