Zabezpečená, spolehlivá a adaptivní síť s použitím prvků Cisco - Lefler, Přemysl (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Bakalářská práce se zabývá navržením zabezpečené, spolehlivé a adaptivní sítě s použitím síťových zařízení od firmy Cisco. Práce obsahuje návrh sítě s popisem jednotlivých technologií, které byly při návrhu použity pro splnění požadavků na bezpečnost, spolehlivost a adaptivitu. V poslední kapitole práce jsou popsány často se vyskytující síťové útoky spolu s popisem jejich provedení a následné implementace obrany proti nim.

This bachelor thesis deals with design of secure, reliable and adaptive network using Cisco network devices. Thesis includes design of a network with description of each individual technology, that were used in the design to meet requirements for safety, reliability and adaptivity. The last chapter describes frequently occuring network attacks along with a description of their execution followed by implementation of defense against them.
Secure, reliable and adaptive network based on Cisco devices
Keywords: Návrh sítě; Počítačová síť; Síťové zařízení; Síťový útok; Škálovatelnost; Spolehlivost; Zabezpečení; Network design; Computer network; Network device; Network attack; Scalability; Reliability; Security