Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod - Foltýnová, Andrea (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční a statistickou analýzu firmy AREMA, s.r.o. Ze začátku je popsána základní teorie potřebná k výpočtům finanční a statistické analýzy. V následující části práce jsou teoretické znalosti využity pro výpočet vybraných finančních ukazatelů a u statistické části ke zpracování predikce pro následující dva roky fungování firmy. Poslední kapitola práce obsahuje celkové zhodnocení finančního zdraví podniku a také návrhy autora, které by mohly pomoci vylepšit hospodaření zkoumané firmy.

This bachelor thesis focuses on the financial and statistical analysis of the company called AREMA, s.r.o. At the beginning of the work, fundamental theories used for financial and statistical analysis are described. These theories are then applied in the analytical part of the thesis for the calculation of selected financial indicators and in the statistical part for the prediction of development in the upcoming two years. The last part is dedicated to the evaluation of the company's financial health, as well as the author's proposals for its improvement.
Analysis of economic data using statistical methods
Keywords: finanční analýza; statistická analýza; finanční ukazatele; regrese; časová řada; prognóza; financial analysis; statistical analysis; financial indicators; regression; time series analysis; prognosis