Řízení destilačního procesu v lihovaru - Sejkora, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Tato diplomová práce pojednává o návrhu řídícího systému pro destilační kolonu. Pojednává o problematice výroby destilátů a seznamuje čtenáře s potřebnými znalostmi, které je nutné znát pro pochopení účelu práce. V praktické části práce je představena konkrétní destilační kolona, prostředky pro její řízení a způsob realizace řídícího systému, dále pak vizualizace řídícího systému a způsob ovládání. Součástí práce je zhodnocení výsledků a přínosu práce.

This master‘s thesis deals with the design of a control system for a distillation column. It deals with the issue of distillate production and acquaints the reader with the necessary knowledge that is necessary to understand the purpose of the work. The practical part of the work presents a specific distillation column, the means for its control and the method of implementation of the control system, then the visualization of the control system and the method of control. Part of the work is the evaluation of the results and benefits of the work.
Process control of a distillery
Keywords: Destilace; destilační kolona; ethanol; deflegmátor; chladič; regulace; vizualizace; Distillation; distillation column; ethanol; dephlegmator; condenser; regulation; visualization