Ukládání důvěrných informací pro Windows Mobile - Štorek, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Důvěrné informace jako hesla, kryptografické klíče, certifikáty apod. využíváme neustále a na různých místech. Mobilní telefon může dobře posloužit jako úložiště takových údajů, je však nutno dbát na zabezpečení dat. Cílem této práce je vytvořit program pro mobilní telefony na platformě Windows Mobile, který bude všechny údaje udržovat na jediném místě chráněném heslem. Vytvořený program umožní uchovávání hesel, kryptografických klíčů, různých souborů, důležitých kontaktů, čísel platebních karet a dalších údajů. Některé údaje bude možné číst ze vzdáleného serveru přes FTP protokol či z čipové karty. Současně bude možná synchronizace dvou klientů prostřednictvím zabezpečené komunikace a další užitečné funkce.

Confidential information such as passwords, cryptographic keys, certificates, etc. are used every day on various places. Mobile phone can be a good storage for such informations, but is necessary to ensure data security. Main goal of this project is to create a program for Windows Mobile phones which will keep all the informations in one place protected by password. Designed program lets user to store passwords, cryptographic keys, various files, important contacts, credit card numbers, etc. Some of the stored informations can be downloaded from remote server via FTP protocol or from smart card. It is also possible that two clients will synchronize their informations via Network and other usefull functions.
Confidential Information Storage for Windows Mobile System
Keywords: Kryptografie; důvěrné informace; hesla; kryptografické klíče; certifikáty; osobní údaje; synchronizace; Windows Mobile.; Cryptography; confidential information; passwords; cryptographic keys; certificates; personal information; synchronization; Windows Mobile.