Vibrace při obrábění kovů – příčiny a jejich eliminace - Sismilich, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
V diplomové práci jsou shrnuty a popsány jednotlivé druhy kmitání, jejich příčiny a dopady na obrábění. Byly stanoveny metody pro určení stabilních podmínek obrábění. Cílem provedeného experimentu bylo změření frekvenční odezvové funkce frézky se zvoleným nástrojem a sestavení diagramu stability pro tento stroj.

This diploma thesis is concerning about summarizing and describing types of vibrations, their causes and influences to the machining. The stable conditions of machining were pointed out. The experiment was conducted in which the frequency response function of specific milling machine was measured. Than the stability lobe diagram was constructed.
Vibration at machining of metals - reasons and remedies
Keywords: Chvění; diagram stability; tloušťka třísky; šířka třísky; frekvenční odezvová funkce; Charter; stability lobe diagram; chip thickness; chip width; frequency response function