Zdroje tepla pro průmyslové objekty - Vejnarová, Nikola (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Diplomová práce se věnuje návrhu nového zdroje tepla stávajícího objektu. První část se zabývá tepelnými zdroji a palivy používaných v České republice. Náplní druhé části je pak samostatný návrh zdroje tepla ve třech variantách: plynové kotle, kogenerační jednotka s elektrokotli a kogenerační jednotka s plynovými kotli. Jednotlivé varianty budou hodnoceny také z hlediska uživatelského komfortu, prostorových nároků, či ekonomiky provozu. Dále bude provedeno měření a vyhodnocení vnitřního prostředí jídelny.

The thesis is focused on the design of the new heat source of the existing building. The first part deals with the heat sources and fuels used in the Czech Republic. The second part includes design of three variants of heat sources: gas boilers, cogeneration unit with the electric boilers and cogeneration unit with gas boilers. The individual variations are also evaluated in terms of user comfort, space requirements or economy of operation. The third part includes measurement and evaluation of internal environment of the dining hall.
Heat sources for industrial buildings
Keywords: Zdroj tepla; kotel; vytápění; příprava teplé vody; kogenerace; kogenerační jednotka; Heat source; boiler; heating; hot water production; cogeneration; CHP unit