Návrh plastové přetěžovací spojky - Ujčík, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a změnou geometrie posuvného držáku, který zabezpečuje nastavení světlometu do pracovní pozice. Jde o změnu koncepce geometrie. Nově navrhovaná geometrie převezme bezpečnostní funkci přetěžovací spojky, jež ve stávajícím řešení plnil dodatečný díl. Návrh byl vytvořen pomocí CAD systému Catia. Funkčnost nového řešení byla ověřena výpočtem metodou konečných prvků v programu SimDesigner a zhodnocením měření prototypového dílu.

The bachelor thesis describes the proposal of the geometrical change on the sliding holder which is ensuring adjusting of the headlamp in to the correct position. It means a change of geometrical concept. Proposed geometry overtakes the security function of the overload clutch witch ensured in current solution additional part. Proposal was created in CAD System Catia. Function of the solution was tested with finite element method in SimDesigner program and with the evaluation of measuring of prototype part.
Proposal of the Plastic Overload Clutch
Keywords: Posuvný držák; nastavovací šroub; pohybový šroub; přetěžovací spojka; světlomet; metoda konečných prvků; SimDesigner; Catia.; Sliding holder; adjusting screw; motional screw; headlamp; overload clutch; Finite Elements Method; SimDesigner; Catia.