Letištní terminál - Mika, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a posouzením nosné ocelové konstrukce letištního terminálu v Praze Ruzyni. Návrh je zpracovaný ve dvou variantách. Terminál má obdélníkový půdorys o rozměrech 79,3 x 98,65 m. Výška budovy v nejvyšším bodě je cca 21,5 m. Letištní terminál je tvořen 9 příčnými vazbami v osové vzdálenosti 9 m. Opláštění střechy a štítových stěn je navrženo ze sendvičových panelů. Čelní stěna je tvořena prosklenou fasádou.

The diploma thesis deals with design and structural assesment of the steel airport terminal in Prag-Ruzyne. The project is designed in two options. The dimensions of the rectagular floor plan are 79,3 x 98,65 m. The height of the building in highest point is 21,5 m. The airport terminal contains 9 main frames spaced by 9 m. The cladding of the roof and the side walls is designed by sendwich panels. The face wall is made by glass facade system.
Airport terminal
Keywords: Ocelová konstrukce; letištní terminál; příhradový vazník; sloup; vaznice; čepový spoj; kotvení; Steel structure; airport terminal; truss frames; column; purlin; pin join; anchorage