Návrh reklamních strategie v pohostinství - komparativní studie pro ČR a Irsko - Baranyiová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Tato diplomová práce s názvem "Návrh reklamních strategie v pohostinství – komparativní studie pro ČR a Irsko" řeší strategické postupy v rozdílných zemích a dále je aplikuje. Cílem bylo zhodnotit, jestli je možné aplikovat stejné reklamní postupy jako v Irsku v tuzemsku. Vyhodnocení probíhalo na základě polostrukturovaného rozhovoru s obyvatelem Irska pracujícího v pohostinství a dotazníkového šetření, které se uskutečnilo v České republice. V závěru jsou formulovány konkrétní kroky inspirovány Irskem, které jsou možné aplikovat v ČR.

This diploma thesis entitled "Design of Promotion Strategie in the Hospitality Industry - a Comparable Study for the Czech Republic and Ireland" addresses strategic practices in different countries and further applies them. The aim was to assess whether it is possible to apply the same advertising procedures as in Ireland at domestic country. The evaluation was carried out on the basis of a semi-structured interview with a Irish resident working in the hospitality industry and a questionnaire survey which took place in the Czech Republic. In the conclusion the are formulated specific steps inspired by Ireland which can be applied in the Czech Republic.
Design of Promotion Strategie in the Hospitality Industry - a Comparable Study for the Czech Republic and Ireland
Keywords: Reklama; 7S; marketingový mix; analýza PESTLE; Porterův model pěti sil; metoda SMART; analýza SWOT; průzkum preferencí zákazníků; komparativní studie; Advertising; 7S; marketing mix; PESTLE analysis; Porter's five forces model; SMART method; SWOT analysis; customer preferences survey; comparable study