Prediktor vlivu aminokyselinových substitucí na stabilitu proteinů - Flax, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Tato práce se zabývá predikcí vlivu aminokyselinových mutací na stabilitu proteinů. Pro predikci jsou v této práci využity rozdílné metody strojového učení. Mutace proteinů jsou klasifikovány na mutace, které zvyšují stabilitu proteinů a na mutace, které snižují stabilitu proteinů. Aplikace také predikuje velikost změny Gibbsovy volné energie po mutaci.

This paper deals with prediction of influence of amino acids mutations on protein stability. The prediction is based on different methods of machine learning. Protein mutations are classified as mutations that increase or decrease protein stability. The application also predicts the magnitude of change in Gibbs free energy after the mutation.
Predictor of the Effect of Amino Acid Substitutions on Protein Stability
Keywords: Stabilita proteinů; mutace; aminokyseliny; strojové učení; klasifikace; regrese; support vector machines; umělé neuronové sítě; náhodný les.; Stability of proteins; mutation; amino acids; machine learning; classification; regression; support vector machines; artificial neural networks; random forest.