Sportovní centrum Brno - Zaplatil, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Jedná se o objekt sportovního zařízení, který bude využíván zejména pro lední hokej, dále pak pro pořádání dalších sportovních a společenských akcí. Hlavním architektonickým záměrem při návrhu haly bylo vyhovět moderním požadavkům na provoz a využívání sportovní haly. Hmotové řešení haly je navrženo jako část hyperbolické křivky, která rotuje kolem středové osy. Tato hmota je doplněna další křivkou a to po obvodě. Jedná se o sinusoidu, která se celkem dvakrát promítne na hmotě objektu. Tato křivka odděluje konstrukci zastřešení od konstrukce zasklení a dodává hmotě prvek dynamiky, který je podle mého názoru u staveb sportovního charakteru potřebný. Stavba se díky této křivce jeví jako stále se pohybující. Tato křivka má i další účel a to, že v nejvyšším místě křivky, jsou celkem dvě, se nachází i hlavní vstupy do objektu a křivka tím vytváří jakýsi „vstupní portál“.

It is an object of sports equipment, which will be mainly used for ice hockey, as well as for the organization of other sporting and social events. The main objective in the design of architectural buildings were to meet modern requirements for the operation and use of the sports hall. Mass solution hall is designed as part of a hyperbolic curve, which rotates around a central axis. This substance is added next curve and along the perimeter. It is a sine wave, which is twice reflected on the mass of the object. This curve separates the roofing structure from the construction and glazing adds mass element dynamics, which is in my opinion the sporting character of the buildings needed. Construction is due to this curve seems to be constantly moving. This curve has another purpose and that the highest point of the curve are a total of two, is the main entrances to the building and the curve that creates a kind of "entry portal".
Sport Centre Brno
Keywords: Multifunkce; variabilita; design; dynamika; veřejný prostor; sportoviště; Multifunction; variability; design; dynamics; public space; sports