Návrh a realizace aircraft interface device - Jankech, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2025)
Cieľom diplomovej práce je návrh a realizácia rozhrania leteckých zberníc. Práca rozoberá problematiku zariadení Aircraft Interface Device a popisuje najpoužívanejšie typy avonických zberníc. Zaoberá sa teoretickým návrhom dizajnu modulu PCI/104–Express. Pri návrhu sa využíva modularita pre dosiahnutie maximálnej konfigurovateľnosti zariadenia. Práca ďalej približuje výber vhodných komponentov a ich použitie vo výslednom návrhu. Posledná časť popisuje architektúru firmware.

The aim of this master’s thesis is a design and a realization of an interface device for various aircraft buses. The work shows the issue of Aircraft Interface Device and describes the most used types of avionics buses. It deals with the theoretical design of the PCI/104–Express module and is using modularity for maximum configurability of the device. The work also brings the selection of appropriate components and their use in design. The last part describes a firmware architecture.
Design and realization of aircraft interface device
Keywords: Modul; PC/104; PCI/104 – Express; ARINC 429; ARINC 717; Diskrétne signály; Modul; PC/104; PCI/104 – Express; ARINC 429; ARINC 717; Diskrétne signály