Extrakce aplikačních dat ze síťových protokolů - Januš, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Tato práce si dává za cíl navrhnout a implementovat extraktor aplikačních dat ze zachycené komunikace. Teoretická část se zabývá jednotlivými síťovými protokoly, jejich chováním, definuje klíčové pojmy a seznamuje s~použitými nástroji. Druhá část práce se zaměřuje na návrh a implementaci extraktoru, návrh deklarativního jazyka pro popis protokolů.  V~tomto extraktoru jsou použity nástroje třetích stran pro analýzu jednotlivých paketů a rekonstrukci datových toků. Tyto nástroje jsou společně s~navrhovaným deklarativním jazykem používány z~důvodu požadavku na snadnou rozšířitelnost navrhovaného nástroje. Závěr práce je věnován funkcionálnímu a výkonnostnímu testování implementované aplikace.

This thesis is focused on design and implementation of tool for data extraction from captured network communication. The theoretical part deal with particular network protocols, its behavior, defines keywords and apprises with used tools. Second part is focused on design and implementation of extraction tool, design of declaration language for description of protocols. In the extractor are included third-party tools for analysis particular packets and reconstruction network flows. These tools together with designed declarative language are used due to requirement on easy extendability of designed tool. The end of this thesis is dedicated functional and performance testing of implemented tool.
Application Data Extraction from Network Protocols
Keywords: protokol; síťový tok; aplikační data; Tcpflow; Tshark; analýza; extrakce; protocol; network flow; application data; Tcpflow; Tshark; analysis; extraction