Příprava realizace bytového domu v Brně - Slatině - Těžký, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Diplomová práce se zabývá stavebně technologický projekt bytového domu v Brně – Slatině, Lučiny. Cílem byl optimální návrh postupu výstavby s ohledem na finance a čas etapy hrubé stavby hlavního stavebního objektu. Pro tuto etapu bylo zpracováno zařízení staveniště s návrhem zvedacího prostředku, dopravní trasy a strojní sestava. Dále položkový rozpočet, na který navázal podrobný časový plán. Na základě těchto dokumentů vytvořena bilance strojů a pracovníků. Pro monolitické konstrukce, byl zpracován technologický předpis a kontrolní a zkušební plán. Dále také výpočet doby odbednění a návrh obrátkovosti bednění, doplněný o jeho výkres. V diplomové práci je zpracováni i plán na bezpečnost a ochranu zdraví na pracovišti a vyhotoveny vybrané konstrukční detaily.

The diploma thesis deals with the building - technological project of the apartment house in Brno - Slatina, Lučiny. The purpose will be an optimal design of construction progress with regard to finance and time. For this phase were processed the site equipment with the design of the lifting strap, the transport routes and the machine assembly. In addition, an item budget, which was followed by a detailed schedule. Based on these documents was created a balance of machines and workers. For monolithic constructions were developed a technological regulation and a control and test plan. Furthermore, the calculation of the decanting time and the design of the formwork turnover, supplemented by its drawing. In the diploma thesis is elaborated a plan for safety and health protection in the workplace and selected design details.
Preparation for the construction of an apartment building in Brno - Slatina
Keywords: Stavebně technologický projekt; bytový dům; hrubá vrchní stavba; monolitická železobetonová konstrukce; beton; bednění; technická zpráva; zařízení staveniště; strojní sestava; technologický předpis; kontrolní a zkušební plán; rozpočet; časový plán; bezpečnost a ochrana zdraví při práci; Construction and technological project; apartment building; rough superstructure; monolithic reinforced concrete construction; concrete; formwork; technical report; site equipment; mechanical assembly; technological specification; controling and testing schedule; budget; time schedule; safety and health protection