Rozpoznávání zoubkování poštovních známek - Koníček, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Rozpoznávání zoubkování poštovních známek je důležitým faktorem při posuzování pravosti poštovní známky. Typ a rozměr zoubkování mají výrazný vliv na cenu poštovní známky. Tato práce se zabývá navrhem detektoru zoubkování poštovních známek. Cílem práce je vytvořit aplikaci, která z fotografie určí zoubkování zobrazené poštovní známky. Aplikace pro práci s obrazy využívá knihovnu OpenCV.

Post stamp perforation recognition is important factor in authentication of post stamps. Type and perforation size have major influence on price of post stamps. This Masters thesis is handling suggestion of detector of post stamp perforation. Goal of this work is to create application, which will recognize perforation size from photography of post stamp. Application is using OpenCV library.
Post Stamp Perforation Recognition
Keywords: Poštovní známka; zoubkování; detekce.; Post stamp; perforation; detection.