Mechatronické pohonové soustavy - Pulec, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Záměrem této bakalářské práce je snaha přiblížení pojmů jako jsou mechatronika, mechatronický přístup a mechatronický výrobek. Průběžně porovnává mechatronické a konvenční pohonové soustavy a definuje jejich odlišnosti. Představuje řadu příkladů inovací, kterým dala za vznik mechatronika.

The purpose of this bachelor's thesis is to describe terms like mechatronics, mechatronics approach and mechatronics product. The thesis systematically compares mechatronic and conventional drive systems and defines their specific differences. It introduces several innovation examples which were created thanks to mechatronics.
Mechatronic drive systems
Keywords: mechatronika; mechatronický přistup; mechatronický výrobek; mechatronické pohonové soustavy; mechatronics; mechatronics approach; mechatronics product; mechatronic drive systems