Finanční analýza akciové společnosti Consumer Finance Holding - Jakubčová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Bakalárska práca „Finančná analýza akciovej spoločnosti Consumer Finance Holding“ je venovaná finančnej analýze spoločnosti Consumer Finance Holding, a.s.. Spoločnosť sídli v Poprade a bola založená Všeobecnou úverovou bankou, a.s. v roku 2005, a obe patria do významnej medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo. Účelom založenia spoločnosti bolo zefektívnenie holdingovej správy 5 akciových spoločností - Quatro, a.s., TatraCredit, a.s., QuatroCar, a.s., Slovenská požičovňa, a.s., Slovenské kreditné karty, a.s., ktoré VÚB banka kúpila od troch pôvodných akcionárov.

Bachelor´s thesis „Financial Analysis of Incorporated Company Consumer Finance Holding“ is dedicated to the finanncial analysis of the company Consumer Finance Holding, a.s. The company is located in Poprad and was established by Všeobecná úverová banka, a.s. in 2005. Both of them belongs to the major international banking group Intesa Sanpaolo. The purpose of establishing was streamlining holding´s administration of 5 stock´s company – Quatro, a.s., TatraCredit, a.s., QuatroCar, a.s., Slovenská požičovňa, a.s., Slovenské kreditné karty, a.s., which VÚB bank bought from three existing shareholders.
Financial Analysis of Incorporated Company Consumer Finance Holding
Keywords: Rentabilita; likvidita; finančná stabilita; finančné zdravie podniku; súvaha; tok peňazí; Profitability; liquidity; financial stability; financial healt of a company; balance sheet; cash flow