Bytový dům ve městě Vracově - Sladký, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Předmětem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro novostavbu bytového domu ve Vracově. Objekt bytového domu je navržen jako třípodlažní plně podsklepený objekt. V podzemním podlaží se nachází společenská místnost, vířivka a sklepní kóje. V nadzemních podlažích se nachází byty sloužící k trvalému bydlení. Bylo zde navrženo 6 bytových jednotek. Nadzemní byty disponují lodžiemi. Objekt má plochou střechu s kačírkem. Konstrukční systém objektu je především z dřevo cementových tvarovek vyplněných statickým betonem. Objekt je nad prvním nadzemním podlažím zateplen systémem ETICS. Objekt disponuje výtahovou šachtou. Vodorovné nosné konstrukce jsou navrženy železobetonové stropní desky. Celý objekt je založen na základových pasech. Fasáda je tvořena bílou barvou a imitací dřeva. Bakalářská práce obsahuje projektovou dokumentaci pro provádění stavby.

The subject of the bachelor thesis is the elaboration of project documentation for a new residential building in Vracov. The building is designed as a three-storey fully basemented building. In the underground floor there is a common room, a whirlpool and a cellar. On the above-ground floors there are apartments for permanent living. 6 residential units have been designed. The above-ground apartments have loggias. The building has a flat roof with a duck. The structural system of the building is mainly made of wood cement fittings filled with static concrete. The building is insulated with ETICS system above the first floor. The building has an elevator shaft. Horizontal load-bearing structures are designed reinforced concrete floor slabs. The whole building is based on foundation strips. The facade is made of white paint and imitation wood. The bachelor thesis contains the project documentation for the implementation of the construction.
Apartment building in Vracov town
Keywords: Bytový dům; novostavba; železobetonové stropy; bakalářská práce; dřevo cementové tvárnice; Residential house; new building; reinforced concrete ceilings; bachelor thesis; wood cement blocks