Stanice HZS, Vyškov - Zápařka, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na návrh a vypracování projektové dokumentace Stanice Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, ve městě Vyškov p.č.2472/1. Návrh budovy respektuje jak územní plán města. Svým tvarem a hmotou nemá tvořit akcent, ale jen dotvářet stávající zástavbu. Budova je členěná na tři provozní celky a to na prostory stanie spolu s garážemi, dále pracoviště odboru prevence a kanceláře územního odboru. Má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží, sřechu plochou.

This thesis focuses on the design and preparation of project documentation Fire Rescue Station South Moravia, in Vyskov p.č.2472 / 1. Building design respects the city plan. It is shape and matter does not form an accent. The building is divided into three operating units on the premises standing together with garages, as well as workplace Prevention Department and the Department regional office. It has three floor and one souterrain, roof flat.
Fire station Vyškov
Keywords: Stanice HZS; odbor prevence; podlaží; kancelář; zelená střecha; plochá střecha; Fire station; department office; floor; office; green roof; flat roof