Evaluace biometrického systému - technologie duhovky oka - Mlčoch, Luboš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato práce stručně popisuje základní pojmy z oblasti biometrie, historii biometrie, biometrický systém a jeho vlastnosti. Dále pojednává o základních principech technologie rozpoznávání podle duhovky oka. Také jsou popsány testy provedené na několika různých systémech rozpoznávání podle duhovky oka a nakonec jsou shrnuty dosažené výsledky.

This thesis briefly describes basic biometric terms, a brief history of biometrics, biometric system and its performance and characteristics. Basic principles of iris recognition technology are also discussed. Finally, this thesis describes tests performed on various iris recognition systems and sums up the results.
Evaluation of Biometric System - Eye Iris Technology
Keywords: biometrie; oko; duhovka; rozpoznávání duhovky; evaluace; OKI IrisPass; Iridio myš; Panasonic Authenticam; VeriEye; MATLAB; testy výkonnosti; biometrics; eye; iris; iris recognition; evaluation; OKI IrisPass; Iridio mouse; Panasonic Authenticam; VeriEye; MATLAB; performance tests