Analýza ekonomických ukazatelů obchodní společnosti pomocí statistických metod - Chmelka, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Tato bakalářská práce hodnotí situaci ve vybrané obchodní společnosti pomocí ekonomických ukazatelů a statistických metod. Práce je rozdělena na tři hlavní části, teoretickou, analytickou a návrhovou. Teoretická část se věnuje problematice časových řad a vybraným ekonomickým ukazatelům. Analytická část je zaměřena na aplikaci těchto teoretických poznatků a provedení výpočtů ve sledovaných obdobích. V návrhové části jsou zmíněny návrhy, které společnosti v budoucnu pomohou zlepšit současnou situaci. Dále je představen program, který je rovněž výstupem této práce.

This bachelor's thesis analyses the situation in a selected company by using economic indicators and statistical methods. The thesis is divided into three main parts, the theoretical part, the analytical part and the suggestions part. The theoretical part describes the essential theoretical backgrounds of time series and selected economic indicators. The analytical part is focused on application of these theoretical knowledge and on performing calculations in given time periods. In the suggestions part, some proposals are mentioned, which could help the company to improve current situation in its future. Further the program is introduced, which is the outcome of this thesis as well.
Analysis of Economic Indicators of a Company Using Statistical Methods
Keywords: ekonomické ukazatele; časové řady; ukazatel; statistické metody; trend; regresní analýza; prognóza; economic indicators; time series; indicator; statistical methods; trend; regression analysis; prognosis