Analýza provozu trakční napájecí stanice - Lakomý, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Práce se zabývá analýzou chodu kombinované trakční napájecí stanice. První kapitola nabízí rozbor tuzemských trakčních soustav a detailně popisuje konkrétní stanici. Následující kapitola navazuje na první tak, že získané parametry přepočte na parametry vhodné pro použitý simulační program a uvádí jeho výsledky. Třetí kapitola pojednává o sériové komunikaci použité v jednom rozvaděči a nastavení napěťového regulátoru, který řídí jedno pole vvn. Poslední kapitola verifikuje měřením výsledky získané z druhé kapitoly a je uvedeno i přímé srovnání.

The work analyzes the operation of hybrid substations. The first chapter provides an analysis of domestic traction systems and describes in detail specific station. The next chapter follows the first in a way in which obtained parameters are converted to parameters suitable for the simulation program and presents its results. The third chapter discusses the serial communication used in one switchgear and about voltage regulator that controls one high voltage field. The last chapter verifies the simulation results obtained from the second chapter with real measurement and direct comparison is also included.
Hybrid AC/DC,AC/AC substation operation analysis
Keywords: Rozvodna; simulace; elektrická trakce; transformátor; trakční napájecí stanice; kombinovaná trakční napájecí stanice; lokomotiva; harmonické zkreslení; kompenzace; dekompenzace; měření; Modbus; regulátor napětí; převodník; Substation; simulation; electric traction; transformer; substations; combined traction power station; locomotive; harmonic distortion; compensation; decompensation; measurement; Modbus; voltage regulator; converter