Rodinný dům s vinotékou - Sasínová, Zdeňka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá projektovou dokumentací novostavby rodinného domu. Rodinný dům, ve tvaru písmene „L“, je tvořen obytným křídlem se zastřešením sedlovou střechou a jednopodlažním hospodářským traktem s plochou střechou. Celkové architektonické řešení přízemního rodinného domu s podkrovím a jeho přirozené začlenění do terénu vytváří předpoklady pro příznivé architektonické působení objektu. Objekt je navržen z konstrukčního systému POROTHERM.

This thesis deals with the project documentation of a family house. The L-shaped house is formed by residential part with gabled roof and a single deck tract with a flat roof. The whole architectural design of this ground-family house with an attic and its integration into the natural terrain creating favourable conditions for architectural effect of the building. The building is designed from the structural system POROTHERM.
Detached house with wine gallery
Keywords: Rodinný dům; dvoupodlažní; podkroví; sedlová střecha; zelená plochá střecha.; Family house; storey; attic; gabled roof; greet flat roof.