Mateřská školka v Prešove - Hudáček, Štefan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomová práca je projekt dvojpodlažnej materskej školy v Prešove. V objekte sú navrhnuté 4 oddelenia s celkovou kapacitou 80 detí a samostatná kuchyňa. Stavebný pozemok je situovaný na okraji sídliska v zastaviteľnej ploche, v stabilizovanom území a územným plánom je určený pre občiansku vybavenosť. Zvislé nosné konštrukcie sú navrhnuté z vápenno-pieskových tvárnic. Stropné konštrukcie sú navrhnuté z predpätých železobetónových dutinových panelov. Strecha je navrhnutá ako plochá, zelená strecha. Fasáda je vetraná, obložená obkladom z cementovo-trieskových dosiek.

The diploma thesis is a project of two-storied kindergarten in Presov. The facility is designed for four departments with a total capacity of 80 children and a separate kitchen. Building plot is situated on the outskirts of settlements in the Construction area in a stable area and the master plan is intended for civic amenities. The vertical support structures are designed from sand-lime bricks. Floor structures are designed from prestressed reinforced concrete hollow core slabs. The roof is designed as a flat, green roof. The façade is ventilated and lined with tiles of cement and particle boards.
Nursery in Presov
Keywords: materská škola; dve nadzemné podlažia; plochá strecha; zelená strecha; vetraná fasáda; 4 oddelenia; kuchyňa; vápenno-pieskové tvárnice; Kindergarten; two floors; flat roof; green roof; ventilated facade; 4 units; kitchen; sand-lime bricks