Zabezpečený přenos dat pomocí čarových kódů - Kratochvíl, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Cílem práce bylo vytvoření systému pro přenos dat vizuální cestou s využitím čárových kódů. Důraz byl kladen hlavně na zabezpečení systému proti zneužití. Byl navržen mechanizmus pro samotný přenos a různé bezpečnostní koncepty. Na základě analýzi byl pro přenos dat zvolen nejvhodnější čárový kód.

The goal of this thesis was to create a system for visual data transmition using bar codes. It focuses mainly on the protection of the system against abuse. A mechanism was designed for the data transmition itself and the various security concepts. The most appropriate bar code for data transmition was selected on the basis of the analysis.
Secure data transmition using bar codes
Keywords: QR kód; čárové kódy; bezpečnost; kryptografie; Java; Android; AES; RSA; elektronický podpis; QR code; barcodes; security; cryptography; Java; Android; AES; RSA; electronic signature