Knihovna pro rychlé zpracování síťových dat - Vokráčko, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato práce se zabývá časově kritickými operacemi v oblasti počítačových sítích a zahrnuje návrh API pro knihovnu implementující tyto operace. Mezi zpracované operace patří vyhledání nejdelšího shodného prefixu pomocí algoritmů TreeBitmap a binárního vyhledávání na délce prefixu, hledání řetězců algoritmem Aho-Corasick, hledání regulárních výrazů, analýza a extrakce hlaviček paketů a klasifikace paketů. V práci je zhodnocena dosažená rychlost implementace těchto operací na platformách Intel a ARM.

This thesis is focused on time-critical operations in context of computer networks. Processed operations are packet classification, specially one-dimensional classification, longest prefix matching using binary search on prefix length and TreeBitmap, pattern matching using Aho-Corasick, regular expression matching and packet header analysis and extraction. Purpose of this work is to design API for library implementing these operations. Implementation speed of these operations is measured on Intel and ARM platforms.
Library for Fast Network Traffic Processing
Keywords: počítačové sítě; hledání nejdelšího shodného prefixu; hledání řetězců; regulární výrazy; binární vyhledávání na délce prefixu; TreeBitmap; Aho-Corasick; computer network; longest prefix matching; pattern matching; regular expressions; binary search on prefix length; TreeBitmap; Aho-Corasick